Kontakt
Producenci
Promocje

Olej z pestek marchwi 30ml SOAP WORKSHOP

Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 30,00 zł 30.00
ilość szt.
Zyskujesz 30 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Olej z nasion marchwi jest w 100% naturalnym, nierafinowanym, czystym produktem roślinnym. Jest to olej pozyskiwany poprzez tłoczenie na zimno małych nasion kwiatów dzikiej marchwi.

Dzięki wysokiej zawartości fitosteroli poprawia nawilżenie skóry, działa zmiękczająco i wygładzająco. Sterole roślinne wzmacniają barierę naskórka wpływając tym samym na zmniejszenie utraty wody ze skóry, działają przeciwzapalnie, łagodząco, przeciwalergicznie, immunostymulująco, pobudzają regenerację i gojenie naskórka. Działają przeciwzmarszczkowo poprzez stymulację elastyczności i spójności skóry.

Dzięki wysokiej zawartości witamin z grupy B, E i A odżywia i dodaje jej blasku. Z kolei kwas Omega-9 wpływa na lekką formę oleju, szybkie wchłanianie i dobre wnikanie składników odżywczych.

 

Olej z nasion marchwi polecany jest w pielęgnacji:

 

- skóry odwodnionej, o uszkodzonej barierze lipidowej naskórka, do każdego typu skóry

- skóry tłustej, reguluje wydzielanie sebum

- skóry suchej, zrogowaciałej, zniszczonej słońcem

- cery skłonnej do podrażnień, łuszczącej się, atopowej, ściągniętej po umyciu, przy egzemach i dermatozach

- skóry podrażnionej i wysuszonej kuracjami antytrądzikowymi i złuszczającymi

- uszkodzonej wymagającej gojenia i regeneracji

- na gojenie blizn I drobnych ran, po oparzeniach i opalaniu

- skóry dojrzałej, ze zmarszczkami

- jako kuracja przeciwzmarszczkowa

- do wysuszonej skóry okolic oczu

- do wcierania w suchą skórę głowy i końcówki włosów 

- do pielęgnacji dłoni, stóp i paznokci

 

Nasz olej z nasion marchwi polecamy szczególnie:

 

- do porannego oraz wieczornego rytuału pielęgnacji skóry

- jako dodatek do ulubionego kremu (wystarczy jedna kropla na dzienną/nocną porcję kremu)

- jako składnik peelingów

- jako składnik maseczki z glinki zamiast zwykłej wody

 

INCI: Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil

Używane części roślin: nasiona dzikich kwiatów

Metoda ekstrakcji: tłoczenie na zimno

Kolor i zapach: Żółto-zielony oleisty płyn. Zapach ziołowo-korzenny.

Kraj pochodzenia: Polska

Pojemność: 30 ml

Opakowanie: szklana buteleczka 30 ml z pipetą

Przechowywanie: Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu lub w lodówce.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl